Na Balkanskom prvenstvu u karateu, koje je održano u Crnoj Gori, dvije učenice našega Centra bile su na visokoj razini i zasluženo osvojile medalje. Kako je to bilo, svoje doživljaje donose nam Šila Rudalija, učenica 1.b razreda Opće-realne gimnazije, i Kaja Topić, učenica 1.c razreda Srednje medicinske škole.
 
Ja sam Kaja Topić, učenica sam 1.b razreda Srednje medicinske škole. U periodu od 4. 11. do 6. 11. 2022. godine održalo se Balkansko prvenstvo u karateu koje se održalo u Baru u Crnoj Gori. Učestvovalo je deset država (Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Makedonija, Slovenija, Albanija, Kosovo, Grčka, Srbija i Rumunija). Nastupala sam u dvije kategorije, borbe kadetkinje +61kg i ekipno brobe kadetkinje. U pojedinačnom nastupu gdje su sudjelovale 22 natjecateljice iz 8 različitih država radila sam protiv predstavnice Srbije gdje sam do zadnjih sekundi vodila 7:0, te bila diskvalifikovana na prekršaje. U mečevima za brončanu medalju radila sam sa predstavnicom Kosova gdje sam pobijedila rezultatom 11:5 i u odlučujućem meču za medalju sa predstavnicom Grčke gdje sam pobijedila rezultatom 4:1 i time osvojila brončanu medalju. U ekipnom nastupu (4 reprezentativke BiH) smo prvi meč pobijedile Sloveniju, drugi smo bile poražene od reprezentacije Crne Gore, a u meču za medalju smo pobijedile reprezentaciju Kosova osvojivši brončanu medalju.
 
 
 
U periodu od 4. 11. do 6. 11. 2022. održano je Balkansko prvenstvo u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore. Na ovom prvenstvu, koje je održano u Baru, u Crnoj Gori, sudjelovale su reprezentacije 10 država, odnosno 931 natjecatelj u 45 kategorija. Reprezentaciju Bosne i Hercegovine predstavljalo je 185 natjecatelja, među kojima sam bila i ja, Šila Rudalija, (I.c gimnazije). Ovo natjecanje svojom se jačinom i važnošću ističe te spada u grupu međunarodnih kao što su Europsko, Svjetsko, Paraolimpijsko i sl. Da bi se dobila priliku za sudjelovanje na Balkanskom, Evropskom i Svjetskom prvenstvu mora se plasirati među prva tri mjesta na Državnom i izbornim natjecanjima. U reprezentaciji Bosne i Hercegovine ja sam tri godine i svaki nastup je bio drugačiji, ali i zanimljiv po svojim događajima. Kada pogledate oko sebe i vidite natjecatelje koji su iz iste zemlje kao i vi i zajedno navijate, obuzme vas osjećaj jedinstva. Brojni natjecatelji, koji dolaze sa svih strana države, ovdje na ovakvim natjecanjima postaje. Potrebno je mnogo truda i rada da bi se dobila prilika za nastup za državu u kojoj živim i za mene je to velika čast. Sport ne samo da je način održavanja zdravlja, nego i mogućnost stvaranja novih prijateljstava. Na Balkanskom prvenstvu u karateu 2022. Bosna i Hercegovina se plasirala na prvo mjesto sa deset zlatnih medalja, osam srebrnih i šesnaest brončanih.
 
 

Opća-realna
gimnazija

IZ PERSPEKTIVE UČENIKA
gimnazija upisZAŠTO UPISATI?

 

OSNOVNA ŠKOLA

Školski album
2022./2023.
skolski albumOPŠIRNIJE

 

PRODUŽENI BORAVAK
2022./2023.

produzeni banner
OPŠIRNIJE

 

Upis u prvi razred
2023./2024.
SVE O UPISU

 

Srednja medicinska
Škola

IZ PERSPEKTIVE UČENIKA
medicinska-skolaZašto upisati?

 

Stručni radovi učenika
strucni radoviopširnije

 

oesdPRIJAVI POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME
U SARAJEVU

PROČITAJ VIŠE

 

 

 

PRIJAVI NASILJE
među učenicima i nad učenicima

right arrow Prijavi svaki oblik nasilja
   

 

 

Prijavi korupciju

right arrow Ispuni online obrazac
right arrow Pošalji email
   

 

kriz

Katolički školski centar "Sv. Josip"

Osnivanjem KŠC-a Sv. Josip u Sarajevu započelo je katoličko školstvo u Bosni i Hercegovini u okviru Katoličkih školskih centara.

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, nakon osnivanja KŠC-a u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije, ubrzo osniva ovakve školske centre u Zenici, Tuzli, Travniku, Konjicu i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra su tri škole: Osnovna škola, Opća-realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj mr. sci. Mario Ćosić.

Kontakt

Matična škola
 • Mehmed paše Sokolovića 11
  71 000 Sarajevo, BiH
 • +387 33 225 775
 • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 
Područna škola
 • Vitomira Lukića 1
  71 000 Sarajevo, BiH
 • +387 33 760 905
 • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
ksc

© 2008-2022 KŠC "Sv. Josip" Sarajevo. Sva prava pridržana.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com