JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

IMG 1 sedmiU srijedu, 11. listopada 2017. godine, učenici i učenice 7. razreda išli su na terensku nastavu na Bijambare – netaknutu prirodu u koju se sigurno zaljubi svaki promatrač.

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine. Već na samom ulazu u pećinu je bilo jako hladno, a postajalo je i hladnije kako smo dublje ulazili u pećinu. Uz jako sklisko tlo i niske prolaze vidjeli smo i mnogo lijepih prizora – stalagmite i stalaktite, prava pećinska prirodna bogatstva. Ova pećina je duga čak 420m i smještena na nadmorskoj visini na 950 m. U njenoj se utrobi nalaze i jezerca i potoci koji najčešće budu zaleđeni. No, ona nije usamljena, jer je okružuje još pet pećina sa sličnim prirodnim ljepotama.

Nakon posjete pećinama, učenici i učenice su vidjeli i stećke koji su premješteni s lokaliteta „Mramorje“ na Bijambarsko područje, točnije 39 srednjovjekovnih nadgrobnih spomenika.

Nakon ovih nastavnih obilazaka, svi smo predahnuli na zelenim travnjacima Bijambara i uživali u raznim igrama.

Kad je bilo vrijeme polaska kući, mnogi su bili jako tužni, a sigurna sam da se već nadaju sljedećem ovakvom lijepom provodu.

                                                                                                            Andrea Vujović, VII. c

 

IMG 2 sedmi

IMG 3 sedmi

IMG 4 sedmi

IMG 5 sedmi

IMG 6 sedmi

IMG 7 sedmi

IMG 8 sedmi

IMG 9 sedmi

IMG 10 sedmi

IMG 11 sedmi

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com