JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

IMG 1 bosnalijekU utorak, 28.11.2017. godine, učenici IV.a i IV.b razreda, Srednje medicinske škole, u pratnji profesorice kemije, Kristine Herceg, bili su u prilici da posjete Bosnalijek, vodeću farmaceutsku kompaniju u Bosni i Hercegovini.

 

Nakon okupljanja učenika i profesorice ispred Bosnalijeka, uputili smo se u prostorije Bosnalijeka, gdje su nas domaćini toplo i lijepo ugostili te ponudili kolačima i sokovima. Nakon okrijepe, udobno smo se smjestili u salu, gdje smo pogledali kratki film o Bosnalijeku od njegovog osnivanja 10.01.1951. godine, pa sve do danas. Nakon što smo pogledali kratki film, na prezentaciji, koju su nam također predstavili, mogli smo vidjeti kako je Bosnalijek izgledao kada je tek bio osnovan, te kako se razvijao kroz godine. Tijekom posljednjih deset godina, Bosnalijek je postao vodeća farmaceutska kuća u BiH, koja posluje na tri kontinenta i brine o zdravlju za više od 300 milijuna ljudi. Također, brine i o prirodi, okolišu kao i sigurnosti djelatnika koji tu rade.

Upoznavši se s povijesti i saznavši mnogobrojne informacije o Bosnalijeku, podijelili smo se u dvije grupe, kako bismo vidjeli prostorije gdje započinje sama proizvodnja lijekova i njihovo ispitivanje. Prostorije koje su nam pokazali ljubazni uposlenici i objasnili rad moderne aparature, samo je dio onoga što se nalazi u Bosnalijeku.

Saznavši još informacija o lijekovima, njihovoj proizvodnji i svemu što nas je zanimalo, završio je i naš posjet Bosnalijeku. Učenici su zahvalni na ukazanoj prilici da posjete Bosnalijek i samoj gostoprimljivosti domaćina.

Ciković Irena, IV.b Srednja medicinska škola

 

IMG 2 bosnalijek

IMG 3 bosnalijek

IMG 1 bosnalijek

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com