JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

FB IMG 1512144236207Dana 28. studenoga 2017. godine, učenici završnog razreda sa Stupa su imali priliku pogledati francuski film pod nazivom „La famille Bélier“ koji je izašao u javnost prije nekoliko godina i time proširiti svoje znanje o francuskoj kulturi i jeziku.

U pratnji naših nastavnica smo stigli do kinodvorane Kriterion gdje su nas ugostili članovi Francuske ambasade i Francuskog instituta. Ovaj poučni film sve gledatelje je ostavio bez teksta svojom jakom poukom koja je prožeta kroz cijeli film. Naime, radi se o djevojci koja je cijeli svoj život živjela u kući s gluhonijemim roditeljima i bratom. Pomagala im je, kako u poslu, tako i u svakodnevnom životu koji za nju nije bio baš jednostavan. Budući da je jedina u svojoj obitelji imala dar sluha, u svemu im je bila desna ruka. Međutim, njezin nastavnik glazbe u njoj uočava neizmjeran talent za pjevanje i nudi joj odlazak na školovanje u Pariz. Ona tu priliku odbija kako bi ostala uz svoju obitelj. U međuvremenu se zaljubljuje, nastavlja s pjevanjem i naposljetku odlučuje otići u Pariz i ostvariti svoj san. Malo tko je ostao ravnodušan jer, ne samo da smo naučili puno toga, već smo sa sobom ponijeli i jednu vrlo jako pouku: da obitelj, bez obzira na sve, treba staviti na prvo mjesto.

Nakon odgledanog filma, puni dojmova smo se vratili u školu u nadi da ćemo imati priliku ponovno na ovakav način naučiti neke životne lekcije koje su neizbrisive.

                                                         

                                                                                                            Ana Kalem, IX. c

 

FB IMG 1512144227248

FB IMG 1512664386157

             

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com