JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

IMG 20171201 142240Sukladno inicijativi Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i Svjetske zdravstvene organizacije, i ove je godine obilježen 1. prosinca - Svjetski dan borbe protiv AIDS-a. Ovaj dan obilježava se već treću deceniju, sjećanjem na one koji su izgubili živote u borbi s ovom bolešću.

Cilj je podići svijest javnosti o HIV-u i AIDS-u, ukazati na problem i upoznati mlade ljude s rizikom i mjerama zaštite, važnosti prevencije, ranog dijagnosticiranja, liječenja i brige za oboljele, kao i pokazati solidarnost prema oboljelima. Također, cilj je skrenuti pažnju na oboljele, često diskriminirane, kao i na zaštitu spolnog i reproduktivnog zdravlja.

U ovogodišnjoj poruci povodom Svjetskog dana AIDS-a Michel Sidibé, izvršni direktor UNAIDS-a i zamjenik generalnog sekretara UN-a stavlja naglasak na osnovno ljudsko pravo - pravo na zdravlje te na izazove s kojim se susreću osobe sa HIV-om u ostvarenju ovog prava. Članice sekcije Liga trezvenosti su i ove školske godine napravile pano i ambleme koje su podijelile učenicima Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole. To su: Lejla Prazina, Amina Sabljica, Mirna Hozić, Ajša Očuz, Hena Fajić i Lamija Abaspahić.

IMG 20171201 142240

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com