JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

fotografija 1U četvrtak 7.12.2017. godine učenici trećih i četvrtih razreda Opće-realne gimnazije koji pohađaju izbornu nastavu kemija-biologija posjetili su jednu od najvećih farmaceutskih tvrtki u regiji - Bosnalijek. Najprije smo pogledali korporativni film i prezentaciju koja nas je bolje upoznala s kompanijom.

Mogli smo vidjeti kako i kada je osnovan Bosnalijek i koje su se metode u početku koristile u proizvodnji lijekova. Upoznali smo se s vrstama farmaceutskih proizvoda koje Bosnalijek plasira na tržište, saznali u koje sve zemlje izvozi, s tendencijom proširivanja tržišta, koji su planovi unapređivanja i modernizacije postrojenja, te koliki je doprinos Bosnalijeka cjelokupnom gospodarstvu Bosne i Hercegovine. Nakon toga smo obišli Razvojni centar gdje smo vidjeli načine proizvodnje lijekova i mašine koje su za istu potrebne. Obišli smo i laboratorije za fizičko-kemijsku analizu i shvatili bitnu ulogu analize u farmaceutskoj industriji. Ovaj posjet nam je uveliko otkrio važnost kemije i biologije u farmaceutskoj industriji, te način i kompleksnost proizvodnje lijekova, što će kod pojedinih učenika svakako utjecati na konačnu odluku pri odabiru studija.

Igor Topić, IV. b

 

fotografija 2

fotografija 3

fotografija 4

fotografija 5

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com