JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

5U auditoriju Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ Sarajevo, u utorak, 12. prosinca 2017. godine, održana je predstava za učenike od 6. do 9. razreda, koju su nam pripremili naši odlični glumci pod vodstvom profesorice č. s. Ivane Jurišin.

 

Predstava nam govori o dječaku Viktoru, njegovom učenju i roditeljima, odnosno o dječakovoj perspektivi na učenje. U prvom činu smo mogli vidjeti odlične plesačice i nekoliko nesigurnih dječaka koji su se spremali pozvati ih van. Drugi čin nam je predstavio dva tipa odnosa očeva i sinova – odgovorni i neodgovorni. U sljedećem činu su Viktor i njegove jedinice u dnevniku napravili pravu zbrku. Naime, Viktor je mislio kako bi mu bilo lijepo kada bi se ispisao iz škole, zbog svojih jedinica. Četvrti čin se svima jako svidio, u njemu su svi mogli vidjeti pet majki koje su pričale o svojim obiteljima. Zadnji čin je ujedno i najpoučniji. Viktor je konačno shvatio čemu mu učenje služi i zašto mu otac stalno govori da uči. Predstava se završila Viktorovim pitanjem: „A zašto nisam vidio mamu već dva mjeseca?“ i očevim odgovorom: „Pa vidiš, u naše se susjedstvo jednom doselio mljekar iz Foče...“

Zainteresirana publika pozdravljala je svaki čin aplauzom i vidno zadovoljna napustila školski auditorij.

Andrea Vujović i Lara Catrin Lešić-Thomas

123456

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com