DSCN2915U četvrtak, 20. rujna 2018 godine, u 7.00 sati, učenici IV. razreda Opće-realne gimnazije i Srednje medicinske skole, zajedno s profesorima, krenuli su na terensku nastavu u Hercegovinu.

Put se sastojao od posjeta Žitomislićima, Međugorju i Mostaru. 

U Žitomislićima smo posjetili prelijepi manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice gdje smo, zahvaljujući jednom od monaha, upoznali povijest samog manastira. Nakon toga smo se zaputili u Međugorje gdje smo posjetili Zajednicu Cenacolo koja predstavlja dom mnogima koji su krenuli stranputicom vodeći se drogom, alkoholom i kockom te se sada žele vratiti na pravi put i pronaći sebe. Tu smo imali mogućnost pogledati dokumentarac o samim početcima ove zajednice te upoznati dva bivša ovisnika koji su s nama podijelili svoje priče. Nakon toga uputili smo se prema centru Međugorja, obišli Crkvu sv. Jakova i nakon pauze uputili prema Mostaru. Tamo smo posjetili Stari most te Koski Mehmed-pašinu džamiju.

Nakon slobodnog vremena smo umorni, ali puni novog znanja, krenuli nazad u Sarajevo. 

                                                              Ivona Glavas IV-a Srednja medicinska škola

20180920 103742

DSCN2915

IMG 2c3b4957e3f2deb1afd496d7efc2c48b V

IMG 958a8ce855c62100c6adead1227b3dfc V

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2