IMG 4"Nikad niko u Travniku nije ni pomislio da je to varoš stvorena za običan život i svagdašnje događaje.” (I. Andrić)

      Dana 20. rujna 2018. godine realizirana je terenska nastava učenika trećih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole u Travnik. Polazak je bio planiran u 8:00 sati ispred Zemaljskog muzeja što je i realizirano. Učenici su na ovu terensku nastavu krenuli u pratnji razrednika, i to s. Terezije Antunović, prof. Dejana Garića, prof. Emilije Pavićević, prof. Katarine Perić te s. Dolores Filipović. U pratnji je išla i prof. Meri Radišić - Dedić.

        Po dolasku u Travnik u 10:00 sati učenici su podijeljeni u dvije grupe te su pod vodstvom turističkih vodiča i u pratnji profesora krenuli u obilazak znamenitosti grada (Tvrđava Stari grad, Rodna kuća Ive Andrića, Zavičajni muzej...). Obilazak je trajao do 12:00 sati nakon čega su učenici i profesori imali pauzu za osvježenje, ručak i slobodne aktivnosti do 13:45 sati. U 14:00 sati učenici i profesori posjetili su Katolički školski centar “Petar Barbarić” gdje su ih dočekali ravnatelj Centra, don Željko Marić, profesori i učenici. Don Željko je predstavio Katolički školski centar “Petar Barbarić” te učenicima omogućio obilazak same škole i crkve.

U 15: 00 sati ova skupina krenula je prema prodajnom centru Fis gdje su učenici i profesori imali dodatno slobodno vrijeme. Nakon toga, put je nastavljen prema Sarajevu. Učenici su uživali u samom programu ove terenske nastave, saznali mnogo toga zanimljivoga te su se obogaćeni novim spoznajama i nasmijanih lica vratili svakodnevnim obvezama.

 

                                                                                                       

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2