JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

 

izlet 9


Izletom na Pale obilježen Svjetski dan učitelja


Djelatnici KŠC-a okupili su se u petak, 5. listopada, u jutarnjim satima,  u crkvi svetoga Josipa na Palama kako bi slavljenjem svete mise započeli proslavu Svjetskoga dana učitelja. Svetu misu je predvodio mons. dr. Pavo Jurišić, u suslavlju sprof. dr. Perom Brajkom, vlč. Marijem Ćosićem, ravnateljem KŠC-a, i vlč. Ljubom Zelenikom, odgojiteljem u internatu KŠC-a. Prenijevši na početku pozdrave vrhbosanskog pomoćnog biskupa mons. dr. Pere Sudara, promicatelja katoličkih škola za Europu, vlč. Ljubo je i osobnopozdraviosve djelatnike, braću svećenike, napose predvoditelja misnoga slavlja, koji je započeo slavlje svete mise preporučivši sve nazočne Srcu Isusovu. U prigodnoj homiliji vlč. Pavo Jurišić istaknuo je ulogu učitelja u današnjem društvu, rekavši da svaki učitelj primjer dobroga i istinskoga učitelja može naći jedino u Isusu, koji je za sebe rekao da nije došao na svijet da bude služen, nego da služi, i služenjem posvjedoči ljubav prema čovjeku. Pozvao je djelatnike da u svakom učeniku vide odsjaj Božjega lika, prilazeći mu s poštovanjem, ljubavlju i dostojanstvom koje zaslužuje kao neponovljivo i orginalno dijete Božje. Istaknuo je da je nemjerljiva važnost učiteljskoga poziva u prenošenju znanja, ali i odgojnih vrijednosti mladoj osobi koja se razvija, raste i uči, stoga učitelj treba biti svjestan odgovornosti i veličine svoje zadaće. Sjetio se učiteljice koja je ostavila svijetao trag u njegovu životu, koju i danas susreće s ljubavlju i poštovanjem, uzevši  njezino življenje učiteljskog poziva za primjer svjesno proživljenoga života i zvanja. Homiliju je završio rekavši da je doprinos učitelja budućnosti društva i naroda velika i nezanemariva, stoga svaki učitelj i učiteljica trebaju nastojati što svjesnije i odgovornije pristupati ovoj svetoj zadaći, za što su i upućene prigodne molitve na svetoj misi. Okrijepljeni duhovnom hranom, djelatnici su se nastavili družiti uz objed u dvorištu crkve,  i okruženi ljepotom osunčane prirode uživati u šetnji ili sportskim aktivnostima.

izlet 2

izlet 4

izlet 5

izlet 7

izlet 9

izlet 13

m izlet 10

m izlet 11

m izlet 12

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com