izlet 9


Izletom na Pale obilježen Svjetski dan učitelja


Djelatnici KŠC-a okupili su se u petak, 5. listopada, u jutarnjim satima,  u crkvi svetoga Josipa na Palama kako bi slavljenjem svete mise započeli proslavu Svjetskoga dana učitelja. Svetu misu je predvodio mons. dr. Pavo Jurišić, u suslavlju sprof. dr. Perom Brajkom, vlč. Marijem Ćosićem, ravnateljem KŠC-a, i vlč. Ljubom Zelenikom, odgojiteljem u internatu KŠC-a. Prenijevši na početku pozdrave vrhbosanskog pomoćnog biskupa mons. dr. Pere Sudara, promicatelja katoličkih škola za Europu, vlč. Ljubo je i osobnopozdraviosve djelatnike, braću svećenike, napose predvoditelja misnoga slavlja, koji je započeo slavlje svete mise preporučivši sve nazočne Srcu Isusovu. U prigodnoj homiliji vlč. Pavo Jurišić istaknuo je ulogu učitelja u današnjem društvu, rekavši da svaki učitelj primjer dobroga i istinskoga učitelja može naći jedino u Isusu, koji je za sebe rekao da nije došao na svijet da bude služen, nego da služi, i služenjem posvjedoči ljubav prema čovjeku. Pozvao je djelatnike da u svakom učeniku vide odsjaj Božjega lika, prilazeći mu s poštovanjem, ljubavlju i dostojanstvom koje zaslužuje kao neponovljivo i orginalno dijete Božje. Istaknuo je da je nemjerljiva važnost učiteljskoga poziva u prenošenju znanja, ali i odgojnih vrijednosti mladoj osobi koja se razvija, raste i uči, stoga učitelj treba biti svjestan odgovornosti i veličine svoje zadaće. Sjetio se učiteljice koja je ostavila svijetao trag u njegovu životu, koju i danas susreće s ljubavlju i poštovanjem, uzevši  njezino življenje učiteljskog poziva za primjer svjesno proživljenoga života i zvanja. Homiliju je završio rekavši da je doprinos učitelja budućnosti društva i naroda velika i nezanemariva, stoga svaki učitelj i učiteljica trebaju nastojati što svjesnije i odgovornije pristupati ovoj svetoj zadaći, za što su i upućene prigodne molitve na svetoj misi. Okrijepljeni duhovnom hranom, djelatnici su se nastavili družiti uz objed u dvorištu crkve,  i okruženi ljepotom osunčane prirode uživati u šetnji ili sportskim aktivnostima.

izlet 2

izlet 4

izlet 5

izlet 7

izlet 9

izlet 13

m izlet 10

m izlet 11

m izlet 12

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2