IMG 1U ponedjeljak 8.10.2018. godine učenici i djelatnici Srednje medicinske škole i Opće-realne gimnazije tradicionalno su obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Tom prigodom su na kreativno uređenim stolovima predstavljeni pekarski proizvodi, od peciva do raznih slastica i kolačića, u čijoj su pripremi sudjelovali učenici i njihovi roditelji.

Nakon molitve koju je predvodio ravnatelj Centra vlč. Mario Ćosić, okupljeni su učenici imali priliku blagovati peciva koja su pripremili. Manifestacija je imala i humanitarni karakter, naime, učenici su mogli ostaviti prilog u košarici, a prikupljeni novac bit će proslijeđen onima kojima je to najpotrebnije.

Danas se želimo bar na trenutak podsjetiti na činjenicu da imamo kruha, da je proizveden od pšenica s naših polja, i na važnost kruha kao izraz životne i duhovne snage. Kruh je najosnovniji, najsvakodnevniji naš obrok, ali i simbol zajedništva, blagostanja i dobrote koji vuče duboke korijene u našoj povijesti i tradiciji.

Ena Šutalo, III. a

 

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Žitomislići – Međugorje – Mostar

U Žitomislićima smo posjetili manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice

Bijambare

Učenici i učenice su zajedno sa svojim nastavnicama i nastavnicima uživali pješačeći uz zelene livade, ali i kroz šumu, jer tako ih je vodio put do njihove destinacije – Velike bijambarske pećine.

Izlet učenika Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ u Jajce

Izlet učenika drugih razreda Opće – realne gimnazije i Srednje medicinske škole započeo je polaskom autobusa ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

ÖSD

 

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Online prijava ⟶

Osnovna škola

 

osnovna.skola@ksc-sarajevo.com

Smjena: 8:00 PM - 13:10

Opća - relna Gimnazija

 

gimnazija@ksc-sarajevo.com

Smjena: 13:30 PM - 19:25

Srednja medicinska škola

 

kscmedic@bih.net.ba

Smjena: 13:30 PM - 19:2