JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

IMG 20190310 WA0006


Dana 6. ožujka 2019. godine našu školu posjetili su policajci, specijalci i psi tragači...


Dana 6. ožujka 2019. godine našu školu posjetili su policajci, specijalci i psi tragači. Razlog njihovog dolaska bio je upoznavanje učenika šestih razreda s njihovim radom.

Učenici su mogli vidjeti kako izgledaju uniforme policajaca i specijalaca, kao i opremu koju oni koriste u svome radu: pištolje, palice, lisice, policijske značke i pločice s imenom i prezimenom. Oprema specijalaca sadrži: šljem, skijašku masku, prsluk i zaštitni prsluk, maskirno odijelo, čizme, štitnike za koljena i laktove i pušku. Policajci su učenike podsjetili na važne telefonske brojeve za hitne slučajeve koji su besplatni: 122 – policija, 124 – hitna pomoć i 123 – vatrogasci. Potom su opisali svoje redovite dužnosti koje se sastoje od svakodnevnih obilazaka svih dijelova grada, odlazaka na adrese o kojima su ih građani obavijestili pozivom ili dolaskom u policijsku postaju, pronalaženja ukradenih stvari, nestalih osoba, izlazaka na mjesta prometnih nesreća, prirodnih nepogoda, ubojstva, samoubojstva, obiteljskih sukoba, raznih nemira na ulicama, u javnom prijevozu, ugostiteljskim objektima i sl. Prigodom održavanja različitih manifestacija i događanja, zaduženi su za osiguranje prostora, uzvanika i svih nazočnih. U sklopu policijskog posla je i rad inspektora i detektiva koji otkrivaju mnoge kriminalne radnje, a poslije se uključuju specijalni policajci ili specijalci. Posao specijalaca je dosta opasniji od posla policajaca jer oni otkrivaju velika kriminalna djela u gradu i državi te sudjeluju u razbijanju kriminalnih lanaca i uhićenju umješanih osoba. Za pronalaske droge, eksploziva, prenošenja sumnjive robe kroz našu zemlju, specijalci koriste pse tragače, najčešće belgijske i njemačke ovčare. Psi tragači prolaze kroz dugotrajnu i iscrpljujuću dresuru. Specijalci su našim učenicima pokazali na koji način pas otkriva ukradene stvari i kako pas mora pratiti zapovijedi svog vlasnika. Učenici su se na kraju fotografirali s policajcima i specijalcima.    

Sara i Mioneli, 7.c

IMG 20190310 WA0006

IMG 20190310 WA0008

IMG 20190310 WA0012

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com