sdasdas


Prvu travanjsku srijedu moj razred je sa svojom učiteljicom Tamarom Mišanović proveo u obilasku znamenitosti grada...


Prvu travanjsku srijedu moj razred je sa svojom učiteljicom Tamarom Mišanović proveo u obilasku znamenitosti grada. Najprije smo prešli preko Latinske ćuprije, a turistički vodič Haris se iznenadio koliko mi poznajemo povijest svog grada. Natjecali smo se tko će reći kako je Sarajevo dobilo ime i tko je bio Isa-beg Ishaković. Vidjela sam kako se naša učiteljica ponosno smješka. Krenuli smo prema Vijećnici kod koje nam je Azra ispričala legendu o Inat kući: Haris je rekao da ga mi iz inata ne slušamo, pa smo se svi nasmijali. Našu šetnju gradom nastavili smo u Kazandžiluku; tamo smo vidjeli pravog kazandžiju. Posjetili smo Muzej Sarajeva u kojem se nalazi maketa starog grada. Mnogo puta smo se fotografirali. Meni su se najviše svidjele narodne nošnje i staro oružje. Šetajući Baščaršijom, pričali smo o golubovima koji se stalno vraćaju na isto mjesto. Legenda kaže da tko se napije vode sa Baščaršije, uvijek će se vraćati u Sarajevo.

Posjetili smo Begovu džamiju i pojeli kifle iz Imareta, najstarije pekare u gradu. Nakon kratkog odmora, prošetali smo do katedrale Srca Isusova. U njoj smo razgovarali o razlici između pravoslavne i katoličke crkve. Našu šetnju smo završili u Sabornoj crkvi ispred koje su nas nestrpljivo čekali roditelji.

Naš grad je tako bogat kulturom i poviješću pa ćemo morati ponoviti ovu šetnju.

Tara Vuković, IV. c

Osnovna škola

sdasdas

unnamed

 PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Katalozi za eksternu maturu.

2019./2020.

HRVATSKI JEZIK

ENGLESKI JEZIK

NJEMAČKI JEZIK

MATEMATIKA

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com