JSN Decor is designed by JoomlaShine.com
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com

2jTerenska nastava učenika drugih razreda Opće-realne gimnazije i Srednje medicinske škole Katoličkog školskog centra odvijala se, ove godine, u Jajcu. Stigavši u prijepodnevnim satima, 19. 9. 2019. godine, u ovaj lijepi grad, najprije smo posjetili njegov povijesni i kulturni izvor - muzej franjevačkog samostana.

 

U njemu smo vidjeli i kosti posljednjeg bosanskog kralja Stjepana Tomaševića. Zatim smo posjetili crkvu svete Marije sa zvonikom svetog Luke. Zub vremena dobro je nagrizao ovu crkvu, ali nije oskvrnuo njenu postojanost. Vidjeli smo i Medvjed kulu, poznatu po jedinstvenoj građi te sigurnosti i debljini zidova. Ona je kroz povijest za stanovnike predstavljala spas i smiraj u vrijeme opsada. Nedaleko od kule su katakombe, ušli smo i razgledali ih. Isklesane od žive stijene bile su namijenjene za prebivalište Hrvoja Vukčića Hrvatinića i njegove supruge. Nakon katakombi, zaputili smo se strmim putem prema Tvrđavi. Smještena je u starom dijelu grada i nudi veličanstven pogled. Jajce posjeduje još mnoge značajne građevine, ali se mi, nažalost, nismo mogli dugo zadržavati na pojedinim mjestima. Poslije obilaska povijesnog, vjerskog i kulturnog dijela kraljevske rezidencije, na red su došle prirodne ljepote. Zaputili smo se prema prekrasnom vodopadu, a onda na zadnju točku našeg putovanja - Plivska jezera. Obišli smo mlinove, a zatim kratko slobodno vrijeme proveli uživajući u ljepoti i blizini jezera. Nažalost, zbog udaljenosti Sarajeva, i sutrašnjih obveza, morali smo krenuti. Put je prošao bez ikakvih problema i u večernjim satima smo zadovoljni stigli kući. Svaki novi grad krije određenu priču i mi smo u ovom danu otkrili tek jednu od njih. Svako novo poznanstvo i svako novo mjesto ostaju duboko u nama samima i grade naš unutarnji svijet.

Ivana Pocrnjić II. a

Srednja medicinska škola

 

1 j

 

 

5j 1

 

6j Copy

 

7j Copy

 

8j Copy

 

10j Copy

 

 

13j

14j

 

16j

 

17j

 

 

19j

 

 

20j

 

 

4j

 

 

11111111j

 

333333333j

 

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com