Učenici četvrtih razreda KŠC-a Opće-realne gimnazije, kemijsko-biološkog područja izborne nastave, zajedno su sa svojom profesoricom biologije Martinom Stijepić 2. listopada 2020. godine posjetili Veliki park u Sarajevu. 

Veliki park je najveća zelena površina u samom centru Sarajeva i kao takva bila je pogodna za učenje o fitocenologiji i izradi fitocenološkog snimka. Biologija, kao kompleksan nastavni predmet, često zahtjeva samostalni rad i rad u prirodi. Na taj način učenici najlakše savladaju predviđeno gradivo.

Uspostavilo se, kao i u mnogim slučajevima, da je praktična primjena znanja jedan od najboljih načina učenja i stjecanja raznih vještina. Učenici su imali priliku vidjeti kakav je postupak analiziranja zelenih površina te kakav je način rada na terenu kada je riječ o radu ekologa i biologa. Osim toga, učenici su mogli samostalno naučiti razlikovati i raspoznavati biljne vrste koje se nalaze na ovoj površini.  

„Terenska nastava je bila zaista jedno osvježenje u trenutnoj situaciji jer smo mogli izaći iz škole u prirodu i imati sat biologije u prirodi. Korisno je bilo i saznati da Sarajevo posjeduje jedan ovakav park koji je bogat raznim biljkama.” kazao je Stjepan Vranjković, učenik   IV.b  razreda Opće realne gimnazije KŠC-a u Sarajevu.

SLIKAAAAA

 

 

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com