08 U ponedjeljak, 19. listopada 2020. godine Vijeće učenika Srednje medicinske škole i Opće- realne gimnazije, obilježilo je sa svojim profesoricama i profesorima Dan kravate.

 Kravata je simbol uljudnosti, kulturnog odijevanja i lijepog ponašanja, a smatra se i tradicionalnim odjevnim predmetom hrvatskoga naroda. Učenici i profesori/ce su se na ovaj dan, noseći kravatu (ili maramu),  pridružili svima koji kroz poruke univerzalnosti i zajedništva njeguju kulturnu baštinu i vrijednosti koje su u kravatu utkane još od 17. stoljeća.

Predstavnici Vijeća učenika (maturanti) pripremili su prezentaciju te su s time u vezi  u III. i IV. razredima održali sat prigodan ovoj temi. Cilj sata je bio pokazati i naučiti učenike pravilnom vezivanju kravate. Tijekom velikog odmora, putem razglasa, svi učenici su mogli saznati više o ovom odjevnom predmetu.

Zahvaljujemo svim učenicima i profesorima koji su podržali ovu aktivnost i tijekom pandemije učinili školsku svakodnevnicu zanimljivijom i ljepšom.

Vijeće učenika Opće-realne gimnazije i Srednje medicinske škole

 

011

 

022

 

033

 

044

 

055

 

06

 

07

 

08

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com