Nekoliko puta smo pisali o našim talentiranim učenicima kojih ima mnogo u našoj školi, a ovoga puta su nas zaintrigirale dvije učenice IX. d razreda: Ira Grgić i Uma Pecar.

 Ira je ponosna nositeljica crnog i najvišeg pojasa. Taekwondo je počela trenirati 2012. godine i  odmah ga je zavoljela što dokazuju i medalje sa preko stotinu raznih natjecanja - kako domaćih , tako i međunarodnih. 

 Najdraža medalja joj je srebro sa Europskog natjecanja. Otkrila nam je kako je i njezin otac trenirao taekwondo, pa odatle dolazi i još veća ljubav i zainteresiranost.

 Pripreme traju dva, a nekad i tri mjeseca pred turnir ili takmičenje. Također, najveća želja joj je da nastupi na Olimpijskim igrama. Sljedeće  natjecanje joj je u ožujku, tako da su pripreme već počele. Ira je također i dobitnica stipendije Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo (KS), te nam je rekla da je bila iznenađena i sretna ovom viješću.

Uma trenira latino - američke plesove već osam  godina u Sportsko plesnom klubu Bolero.  
“Kao dijete sam uvijek skakutala i plesala po kući i jednoog dana je moj sadašnji trener u školu donio letak za upis novih članova  i tada sam odlučila početi plesati. 
Bila sam na državnim i međunarodnim natjecanjima. 
Imam 29 osvojenih medalja i 5 zlatnih pehara s Državnog natjecanja.“ 

 Mi im želimo svu sreću na predstojećem natjecanjima.

Tin Bender-Dobardžić

Dominik Džolan

1

2

 

3

 

4

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com