1Djelatnici i učenici našega Centra započeli su svoj korizmeni hod prema Uskrsu na Čistu srijedu slavljem svete mise koju je u crkvi Kraljice Svete Krunice predvodio ravnatelj vlč. Mario Ćosić. Ravnatelj je u uvodnoj riječi podsjetio da je korizma vrijeme intenzivnije duhovne priprave za Uskrs, milosno vrijeme u kojem je potrebno učiniti higijenu duše molitvom, pokorom i činjenjem dobrih djela.

 Istaknuo je da se pritom trebamo čuvati licemjerja koje čovjeka može voditi opasnom uvjerenju u vlastitu nepogrešivost i savršenost. Poželio je da korizma svima bude milosna i plodonosna. Sudionici misnoga slavlja pristupili su obredu pepeljanja nakon blagoslova pepela, korizmenoga simbola pokore, kajanja i poniznosti. Za vrijeme pepeljanja Ravnatelj je izgovarao rečenicu: „Sjeti se, čovječe, da si prah i da ćeš se u prah vratiti!“ Istoga dana djelatnici i učenici područne škole na Stupu početak korizme obilježili su slavljem svete mise kojom je predslavio vlč. Sandro Jurešić. Vlč. Sandro je poručio da nam Gospodin u molitvi pokazuje čega se trebamo odreći kako bismo bili što bliže Njemu. Nastavljajući govoriti o korizmenom odricanju, istaknuo je da se trebamo odreći onoga što nas odvaja od Gospodina. Odricanje treba biti s ljubavlju inače postaje ustaljeni red i muka, tada jedva čekamo da korizma prođe. Zaključio je da u odricanju nismo sami jer nam Isus pomaže. Učenici su na misnim slavljima pjevali, čitali misna čitanja i molitvu vjernika.

1

 

2

 

3

 

 

Stup2

 

Stup1

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com