Al Jazeera 2U utorak 6. lipnja 2017. godine, mi, članice novinarske sekcije, zajedno s nastavnicom Klaudijom Mlakić Vuković, posjetile smo medijsku kuću Al Jazeera Balkans.

 Dočekala nas je nasmijana glasnogovornica Melina Kamerić, koja nam je pokazala sve čari televizije, te što sve urednici, producentice, kamermani, montažerke, lektori i voditeljice doživljavaju svaki dan. Razgledavale smo kontrolne sobe u kojima se emitiraju programi na kanalima Al Jazeera Balkans, Al Jazeera Arabic te Al Jazeera America. Vidjele smo i središnji studio iz kojeg se emitiraju glavne vijesti za Balkan. Gospođa Melina nam je objasnila da je novinarstvo odgovoran posao te da, ako želimo postati novinarke, moramo biti dostupne u svako doba dana i noći, tj. moramo biti posvećene svome poslu. 

Imale smo mnogo pitanja, ali smo na sve njih i dobile odgovore.

Zbog ugodne atmosfere i razgovora koji smo vodile, bilo nam je žao što se moramo rastati s našim domaćinima. Sigurna sam da mogu, u ime svih članica sekcije,  reći da nam je ovo bilo divno iskustvo koje bismo rado ponovile.

Andrea Vujović, VI. c

Al Jazeera 1

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com