U četvrtak, 15. lipnja 2023., u auditoriju naše škole upriličena je, uz kratki svečani program, svečana podjela svjedodžbi o završenoj osnovnoj školi. U programu su nastupale učenice Ana Trlin sa svojom izvedbom pjesme Nine Badrić „ Dani i godine“, Ilda Smajić koja je recitirala tekst „ Ma znate što?! “, državna prvakinja u plesu Mela Resić plesala nam je rumbu, a učenica Asja Tomić čitala je svoj tekst „ Draga moja, generacijo”. Voditeljica programa je bila naša Anja Bošnjak. U sklopu programa maturantima se obratio i naš ravnatelj Centra don Mario Ćosić te Učenici generacije dodijelio zasluženu nagradu. na Poslije tradicionalnih prezentacija na kojima su se mogle vidjeti čuvari naših uspomena, sačuvane fotografije koje su nam predočile značajne trenutke naših maturanata provedene u školi i izvan nje, na kraju programa, učenica 9.b razreda Ana Slokar je sve okupljene izvijestila o trenutnom zdravstvenom stanju našeg učenika Darija Kremenjaša, koji trenutno vodi svoju najveću životnu bitku, i pozvala da svojim srcima, mislima i molitvom budu uz Darija.

I za kraj donosimo vam cijeli tekst naše Asje Tomić i fotografije.

Draga moja generacijo,

sjećaš li se kako smo zajedno, prije devet godina, ušli na vrata naše škole, nesigurni, plašljivi, bilo je strepnje, bilo je suza. Bili smo kao rječice koje su zajedno krenule s izvorišta i tekle koritom znanja i prijateljstva. Rječice koje su se doticale, spajale i razdvajale, ali tekle i zajedno stvorile čarobnu rijeku koja je ponekad bila i mirna i brza, i duboka i plitka, i tiha i bučna, i pitoma i divlja, ali je tekla ne gubeći svoju bistrinu. I sada, ona još uvijek nije došla do ušća jer ovo je samo jedna pređena etapa obrazovnog toka.

Učenje je bilo ključna značajka našeg školovanja, i iako je bilo izazovno, možda ponekad i zamorno, svaka lekcija, svaki test i svaka prezentacija bili su i prilike da pokažemo svoje sposobnosti i steknemo vještine koje će nas pratiti kroz život. No, naše školovanje je bilo puno više od samog učenje, sklapali smo prijateljstva, zaljubljivali smo se, zajedno smo dijelili smijeh, tugu, tajne, uspone i padove.

Draga moja generacijo,

kraj škole nije samo rastanak, već i prilika za zahvalnost. Zahvalimo zato za svako stečeno prijateljstvo, s nadom da ostane neraskidivo. Zahvalimo i simpatijama koje su obilježile naše školske dane, zajedno s njima smo učili o emocijama, povezivanju s drugim ljudima i izražavanju ljubavi, ali neka sada ostanu samo slatka sjećanja. Ne budimo razočarani i zbog nekog prekinutog prijateljstva i neke neuzvraćene ljubavi, prihvatimo ta iskustva, kao dio sazrijevanja i rasta. Kad prijateljstvo ili ljubav dođu do svog kraja, bolje je pustiti ih da teku drugim tokom i otvoriti se za nove mogućnosti i ljude koji će nam donijeti sreću i ispunjenje.

Zahvalimo i za sve nastavnike koje smo upoznali i koji su usmjeravali naš tok, prijatelje koji su nas oplemenili i simpatije koje su nam budile osmijeh na licu. Svi su ostavili trajni trag u našim srcima i oblikovali nas kao osobe. Zajedno smo naučili važne životne lekcije o povjerenju, suosjećanju, ljubavi i prihvaćanju. Hvala našim učiteljicama, razrednicama i nastavnicima. Oni su bili svjetionici znanja i podrške, bili su tu da nas podrže u teškim trenucima, da nas ohrabre kad smo se suočavali s izazovima i da nas inspiriraju da sanjamo velike snove.

I u konačnici, bez obzira hoće li naše rijeke teći KŠC slivom ili će se odlučiti za neke druge, želim svima nama da i dalje tečemo rijekom znanja. Generacijo! Žubori, budi i bučna i tiha, i pitoma i divlja, ali teci tokom znanja, prijateljstva i ljubavi!

Asja Tomić, učenica 9.f razreda

Opća-realna
gimnazija

IZ PERSPEKTIVE UČENIKA
gimnazija upisZAŠTO UPISATI?

 
POGLEDAJTE AKTIVNOSTI
 

Srednja medicinska
Škola

SVE NOVOSTI
MedicinskaOPŠIRNIJE

 

TAJNIŠTVO
medicinska-tajnistvoradno vrijeme
sa strankama

PONEDJELJAK 10:00 - 12:00
13:15 - 16:15
SRIJEDA 10:00 - 12:00
13:15 - 16:15
PETAK 10:00 - 12:00
13:15 - 16:15
 

IZ PERSPEKTIVE UČENIKA
medicinska-skolaZašto upisati?

 

oesdPRIJAVI POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME
U SARAJEVU

PROČITAJ VIŠE

 

 

 

PRIJAVI NASILJE
među učenicima i nad učenicima

right arrow Prijavi svaki oblik nasilja
   

 

 

Prijavi korupciju

right arrow Ispuni online obrazac
right arrow Pošalji email
   

 

kriz

Katolički školski centar "Sv. Josip"

Osnivanjem KŠC-a Sv. Josip u Sarajevu započelo je katoličko školstvo u Bosni i Hercegovini u okviru Katoličkih školskih centara.

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, nakon osnivanja KŠC-a u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije, ubrzo osniva ovakve školske centre u Zenici, Tuzli, Travniku, Konjicu i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra su tri škole: Osnovna škola, Opća-realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj mr. sci. Mario Ćosić.
KONTAKT KŠC "SV. JOSIP" SARAJEVO
 
pin 1 ADRESA
Mehmed-paše Sokolovića 11
71 000 Sarajevo, BiH
  PODRUČNA ŠKOLA
Vitomira Lukića 1, 71 000 Sarajevo, BiH
phone-call1 TELEFON
+387 33 225 775
  PODRUČNA ŠKOLA
+387 33 760 905
EMAIL
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
sustav skola logoksc 
ŠKOLSKI CENTRI U BiH 
 
KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR
"Sv. Pavao" Zenica
KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR
"Petar Barbarić" Travnik
KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR
"Sv. Franjo" Tuzla
KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR
"Bl. Ivan Merz" Banja Luka
KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR
"Don Bosco" Žepče
KATOLIČKI ŠKOLSKI CENTAR
"Ivan Pavao II" Bihać

©2008-2024 KŠC "Sv. Josip" Sarajevo. Sva prava pridržana.
JSN Decor is designed by JoomlaShine.com