Javna debata webU studenom 2020. godine, održana je prva online međuškolska javna debata u kojoj su sudjelovali učenici Srednje škole za tekstil kožu i dizajn iz Sarajeva i učenici KŠC-a „Sv. Josip“ Sarajevo. 

 

 Trenerice Alma Ahmethodžić i Emilija Pavićević pripremile su debatante za ovaj događaj. Teza debate bila je „Gotovinski transferi novca su jednostavniji od bezgotovinskih.“.Debata je bila vrlo žustra, unakrsna ispitivanja dobro pripremljena, a debatanti su pokazali dobro razumijevanje teme i svojih zadataka. Debati su prisustvovali i gospodin Almir Salihović, šef kabineta guvernera Centralne banke BiH i vođa tima za financijsku edukaciju, gospodin Almir Tanović, Senior Program Officer u Ambasadi Švicarske, gospodin Tarik Limo, konzultant World Bank Group, gospodin Nenad Bosiljčić ekkscspert za doznake u World Bank Group i gospodin Adnan Bahtić, konzultant World Bank Group. Te direktorica Centra za kulturu dijaloga gđa Nadina Balagić.  

Debatni klub naše škole predstavljali su Lea Mihalj, Petar Krajinović i Matej Slokar koji su ovom debatom donijeli još jednu pobjedu našem klubu. Hvala našim učenicima koji na ovaj način daju doprinos jačanju kulture dijaloga i kroz online platforme. Posebno hvala našim sadašnjim, bivšim, a možda i budućim članovima što su svojim prisustvom podržali ovu aktivnost. Nadamo se uskoro i novim debatam.

 

Javna debata web

 

 

 

 

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com