1Opća-realna gimnazija Katoličkoga školskog centra u razdoblju od 21.veljače do 17. ožujka 2021. godine obilježila je Mjesec hrvatskoga jezika.

Ova manifestacija počinje obilježavanjem Međunarodnog dana materinskog jezika, koji počinje 21. veljače, a završava  na dan objave Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga književnog jezika iz 1967. godine.

U ovom razdoblju u KŠC-u je organiziran niz aktivnosti za učenike nižih razreda Osnovne škole i Opće-realne gimnazije. Aktivnosti su organizirale Emilija Pavićević, prof. hrvatskog jezika i književnosti, Gordana Azinović, knjižničarka Centra i Emanuela Buzuk, pedagoginja Opće-realne gimnazije. 

Tako su  2. ožujka učenici  Izbornog područja Hrvatska jezika i književnosti Opće-realne gimnazije u školskoj knjižnici  organizirali  i posvetili jedan nastavni sat učenicima produženog boravka. Učenice IV. razreda Opće-realne gimnazije,  Iva Jeličić, Nina Iličić i Iva Bagarić, priredile su  za naše najmlađe učenike prigodno predavanje. Tema ovog predavanja bila je Poznavanje hrvatskog jezika, u kojoj su aktivno sudjelovali i sami učenici produženog boravka. Na primjeren i zabavan način, putem natjecateljske igre,  najmlađima su približena pravila hrvatskog pravopisa.

Uz ovu zanimljivu aktivnost s najmlađima, učenicima I. i II. razreda Opće-realne gimnazije, putem online nastave, pedagoginja i knjižničarka su realizirale temu Dezinformacije i lažne vijesti. S učenicima se razgovaralo o dezinformacijama u digitalnom okružju, digitalnim alatima i programima za provjeravanje lažnih objava, vijesti i slika kao i podizanje svijesti o promicanju ispravnih i točnih informacija, posebno u vremenu pandemije. Uz pomoć prigodnih filmova, prezentacije i aktivnog sudjelovovanja učenika, ova tema je  uspješno realizirana u navedenim razredima.

 

1

 

2

 

33 1

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com