22222U skladu s odlukom Prve svjetske zdravstvene skupštine i pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u svijetu se, a i kod nas, svake godine, 7. travnja obilježava kao Svjetski dan zdravlja. 

Cilj obilježavanja Svjetskog dana zdravlja je da se skrene pažnja javnosti na prioritetne oblasti koje imaju značaj za zdravlje. Ovogodišnji Svjetski dan zdravlja obilježava se globalnom porukom: ’’Izgradnja pravednijeg i zdravijeg svijeta’’pod pokroviteljstvom SZO.

555555

 Učenici IV. a, smjer medicinska sestra-tehničar u suradnji s prof. Marinom Pregernik i prof. Mateom Vukojom, djelatnicima Srednje medicinske škole, obilježili su Svjetski dan zdravlja organiziranjem online edu-radionice na temu ’’Zdravlje u doba Covid-19’’ za učenike i djelatnike Srednje medicinske škole i Opće realne gimnazije Katoličkog školskog centra ’’Sv. Josip’’ dok je radionicu vodila učenica Michelle Singh iz IV. a Srednje medicinske škole. Radionica je održana online putem Google meet platforme s početkom u 17:15 sati. Broj sudionika je iznosio nevjerojatnih 93.

U uvodnom dijelu radionice učenica Michelle Singh sve prisutne je podsjetila što je zdravlje prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije, koja je svrha, cilj i važnost kontinuiranog obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, a posebna pažnja je usmjerena na mentalno zdravlje kao jedno od najbitnijih stanja, stanje u kojem osoba ostvaruje svoje sposobnosti, može se nositi sa stresom svakodnevnog života, raditi produktivno i plodno i pridonositi, a naročito posljednjih godinu dana tijekom pandemije koronavirusom.

Online edu-radionicu je upotpunila prof. Marina Pregernik, magistrica neuropsihologije, svojim bogatim iskustvom i znanjem iz mentalnog zdravlja.  Profesorica Marina je odgovarala na pitanja učenika koja se tiču zdravlja općenito i mentalnog zdravlja specifično. Učenike je najviše zanimalo kako se nositi s posljedicama koje je po njihovo mentalno zdravlje ostavila pandemija koronavirusa, kako prevenirati mentalne poremećaje, kako promijeniti navike da bi očuvali svoje zdravlje, kako prepoznati kada i od koga potražiti pomoć, na što su od profesorice dobili jasne i konkretne odgovore.

Profesorica Marina Pregernik na kraju je učenicima uputila poruku ohrabrenja, da smo svi u ovome zajedno, da trebamo jedni drugima biti oslonac i podrška, da pitamo svoje voljene kako su i potražimo psihološku pomoć ukoliko vidimo da im ista treba, a kao i sve u životu, sve će se ovo jednom zvati lani.

 

3333

 

22222

444444

 

1111111

 

PRIPREMNA NASTAVA

ÖSD

oesd

PRIJAVITE SE NA POLAGANJE ISPITA AUSTRIJSKE JEZIČKE DIPLOME U SARAJEVU

Pročitaj više

Eksterna matura i upis u I. razred 2020./21.

Prijavi korupciju

Korupciju možete prijaviti ovdje ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Katolički školski centar

4543060842 c9870d9d20 o

 

Pomoćni vrhbosanski biskup mons. dr. Pero Sudar, kao promicatelj katoličkog školstva u BiH, osim ovog prvog centra u Sarajevu, u ime Vrhbosanske nadbiskupije nešto kasnije otvara katoličke školske centre u Tuzli, Zenici, Konjicu, Travniku i Žepču.

U sastavu Katoličkog školskog centra djeluju tri škole: Osnovna škola, Opća - realna gimnazija i Srednja medicinska škola, čijim radom koordinira ravnatelj Mr. sci. Mario Ćosić.

JSN Decor is designed by JoomlaShine.com